Ontstop direct Direct hulp nodig?050-5421890

Aardbevingsschade rioleringen

Meer focus op inspectie ‘onder het maaiveld’.

 

Aardbevingsschade in kaartDe komende jaren blijven we in de provincie Groningen en Drenthe te maken krijgen met aardbevingen als gevolg van gaswinningen door de NAM uit het ‘Groningen-Veld” aan de noordoost kant van de stad Groningen.
De gemeentes, de NAM en lokale bedrijven zijn continu bezig met inventariseren, controleren en repareren van schade als gevolg van de toenemende aardbevingen.
De schade die het meest genoemd wordt in verslagen en rapporten betreft vaak alleen de geconstateerde schade aan de buitenkant en binnenkant van huizen, scholen en gebouwen. Wat hier niet in meegenomen wordt is de schade die kan ontstaan onder de grond aan funderingen en rioleringen.

risicowijzer veiligheidsregio

Aardbevingsschade slecht voor rioleringOok in de risicowijzer veiligheidsregio van de Gemeente Groningen wordt nergens gesproken over de riolering en de mogelijke consequenties na een aardbeving. In veel gevallen hebben we het namelijk ook nog over ‘oude’ rioleringen die door de frequentie van de bevingen kunnen barsten en voor veel overlast kunnen zorgen voor nu en in de nabije toekomst. Dit kan gevolgen hebben voor het milieu en heeft impact op de staat van het grondwater.

Wat Peter Kuil Reinigingsservice betekent voor u

Aardbevingsschade herstellenWij pleiten dan ook voor een professionele rioolinspectie in de wijken en dorpen die de laatste tijd getroffen zijn door aardbevingen. Daarnaast adviseren wij ook preventieve controle van rioleringen in de benoemde risicogebieden.
Peter Kuil Reinigingsservice uit Groningen is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in rioleringen. Als een van de weinige servicebedrijven in de rioleringsbranche in Noord-Nederland kunnen wij alle voorkomende rioleringswerken uitvoeren. Zowel de inspectie met camera’s en de rapportage hieromtrent, het inzetten van rook detectie als het reguliere ontstoppen en reinigen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in renovatie, reparatie en aanleg van rioleringen. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken, ons personeel is VCA-gediplomeerd en hebben een ruime praktijkervaring.

Powerpoint presentatie downloaden

Dit maakt ons een deskundig partner in rioleringswerken.

Wij zijn u 24 uur per dag van dienst, ook in het weekend. Wilt u meer weten over onze diensten? Heeft u last van Verstopt Riool of wilt u meer weten over Rioolcamera Inspectie? Kijk dan onder het kopje diensten voor meer informatie.